Søk på dette nettstedet:

24. mai

Video som fortrinn i markedsføringen

Alle virksomheter som tilbyr tjenester og produkter, online eller i fysisk butikk, bruker video som en viktig del av sin markedsføring. Hvorfor? Det er den beste måten å skape oppmerksomhet og engasjement med målgruppene.

Før vi går gjennom fem gode grunner til at virksomheten bør vurdere å bruke video i markedsføringen, la oss først svare på noen av de mest typiske spørsmålene knyttet til video:

 • Hvilke virksomheter trenger video?
  Kort sagt, så godt som alle virksomheter i alle bransjer kan dra nytte av å bruke video i sin markedsføring. Ulike bransjer har ulike fokusområder og målgrupper, og med riktig budskap vil video skape oppmerksomhet og engasjement som treffer langt bedre enn statisk annonsering og innhold.

 • Hvis alle bruker video, hvordan kan min virksomhet fortsatt skille seg ut?
  Video er levende bilder og lyd, og i dagens kompliserte og intense mediebilde er video en nødvendighet for at målgruppen skal kunne legge merke til deg. Og med et godt budskap, et godt produkt eller tjeneste, er video et virkemiddel for å fortelle om det på en måte som både skaper oppmerksomhet og kan skille seg ut.

 • Er ikke video veldig dyrt? Vi har ikke råd til video, men klarer ikke lage noe bra selv. Hva kan vi gjøre?
  Video kan produseres i mange ulike prisnivåer, som gjenspeiler kvalitet, lengde og kompleksitet på sluttresultatet. Det betyr alt fra noen få tusen til opp til millionen. Video er riktignok dyrere enn eksempelvis bilder, men en del av regnestykket må alltid være å se på hva du kan få igjen ved å investere i å produsere film. En av grunnene til at video brukes i markedsføringen er fordi det bidrar til merkbart økt salg. Det er da en del av regnestykket. De virksomhetene som virkelig investerer i video har antakeligvis bygget opp en strategi og markedsplattform over lang tid, der de vet hvor stor verdi video har i deres markedsføring. Det dreier seg om skalérbarhet og ambisjoner, og selv med lavere budsjetter vil det kunne gi en merkbar positiv effekt på salg.

 • Hvor mange videoer trenger vi? Hva skal vi lage video om?
  Hvor mange videoer du trenger avhenger helt av hva du ønsker å lage video for eller til. Har du mange ulike tjenester så kan det være lurt å lage video for hver av dem. Om selskapet driver med hovedsakelig en type tjenester eller produkter holder det kanskje med én. Det kan også være lurt å planlegge et lenger løp der flere videoer over tid bidrar til å fortelle en historie, presentere nye tjenester, eller danner grunnlag for innhold i en strategi for inbound marketing.

 • Hva innebærer det å lage video? Kan vi ikke bare lage det selv?
  Dersom virksomheten har kompetanse og ressurser er det ingenting i veien for å lage videoer selv. (Men da ville du kanskje ikke lest dette?) Et profesjonelt byrå kan både bistå med kompetanse til å produsere en video, som virksomheten kanskje ikke selv har, og avlaste ressurser til å produsere den. Et eksternt byrå kan også avlaste virksomheten for tiden og ressursene som kreves for å produsere video. Selve videoproduksjonen begynner med en dialog der det eksterne byrået avdekker behov og målgruppe, og kan komme med forslag til elementer dere selv ikke hadde tenkt på. Deretter produseres et manus, som beskriver det som skal filmes. Etter filmingen må det redigeres, legges til lyd og musikk. Ofte presenteres et filmutkast, slik at eventuelle justeringer kan gjøres før den endelige og ferdige filmen presenteres.

Og de gode grunnene?

Det er sikkert flere, men her er fem gode:

Engasjement

Video er en effektiv måte å fange oppmerksomhet og engasjere seere på en måte som annen type innhold ikke kan. Med bevegelige bilder og lyd, en god klipp og visuelle virkemidler kan video formidle budskap på en mer underholdende, informativ og minneverdig måte.

Konverteringer

En video som er godt produsert, og har et godt budskap, kan hjelpe til å overbevise potensielle kunder til å velge din løsning eller produkt. Slik kan video øke konverteringsraten på nettsiden eller i markedsføringskampanjen betraktelig.

Merkevarebygging

Video er en veldig god måte å øke merkevarebevisstheten i din målgruppe. En engasjerende video har potensiale til å bli spredd raskt når det er enkelt å dele den i sosiale medier. Da når innholdet ut til enda fler, og bidrar også til å styrke merkevaren din. Alt innhold som deles bidrar til merkevarebygging, men spesielt video når ut til et bredere publikum enn annet innhold.

Søkemotoroptimalisering

Video kan bidra til å forbedre virksomhetens søkemotoroptimalisering (SEO). Når du inkluderer video på virksomhetens websider vil tiden brukerne tilbringer på siden øke, bounce rate reduseres, og siden vil rangere høyere i søkeresultater.

Mobile enheter

Over 60% av all onlinetrafikk kom fra mobile enheter. Stadig flere bruker utforsker produkter og handler online fra mobiler. Video treffer derfor mobilbrukere spesielt godt, og kan gi en bedre og forsterket brukeropplevelse.

Alle disse grunnene spiller rett inn på bunnlinjen i virksomheten og gjør at video er et godt verktøy for å skape engasjement, lojalitet og styrke merkevaren. Når du inkluderer video som et strategisk virkemiddel i dine kommunikasjons- og markedsplaner vil du også raskt se verdiene, og kunne måle effekten. Å bruke video som en del av innholdet i markedsføringen er nesten en forutsetning for å kunne nå frem til målgruppene dine, og samtidig en god investering med god avkastning.

Bruksområder

Video brukes til nær sagt alt, fra ren underholdning til reklame, produktinformasjon, og opplæring. Mange virksomheter utnytter fordelene med video innen mange områder, som et strategisk virkemiddel.

 • Reklame: Rene reklamefilmer for nær sagt alle typer produkter. Du ser de på TV, kino, boards, internett. Ofte kortvarige for spesifikke produkter, i en begrenset kampanjeperiode.
 • Employer Branding: Til rekruttering og employer branding er video spesielt effektivt, og kan adressere en spesifikk stillingsutlysning, og samtidig få vist frem virksomheten og ansatte. Det kan bidra til økt engasjement og styrke avsenders troverdighet betraktlig.
 • Produkt og tjenesteinformasjon: Beslektet med reklamefilmer, men mer rettet mot virksomheter, og mest brukt på internett og sosiale medier for å fremme produkter eller tjenester. Spesielt effektiv som kundecase, der en kunde forteller om fordelene ved løsning og avsender.
 • Webinarer: Webinarer er en kostnadseffektiv måte å holde faglige presentasjoner eller produktdemonstrasjoner på, som video som streames på demand eller et gitt tidspunkt. Ofte i kombinasjon med produktpresentasjon eller opplæring.
 • Opplæring/how-to: Video er spesielt godt egnet for opplæring og steg-for-steg-forklaringer, og er veldig populært i alle genre, fra mat, programvare, maskinvare til utdannelse og kursing.
 • Branding: En nesten ufravikelig effekt av alle typer video er branding, der virksomheten som avsender vil bli styrket i omdømme og troverdighet.
 • Underholdning: Søker du på YouTube, TikTok og andre populære nettsteder ser du at video ofte ikke har annen funksjon enn underholdning. Sjelden relevant for en virksomhet, om det ikke er en del av forretningsmodellen. Som avsender kan underholdningsinnhold ha en brandingeffekt.

 

Video i markedsføringen

...EN TING TIL

Er du interessert i å vite mer om de fem grunnene, pluss ett grep som virkelig gjør at du skiller deg ut med video i markedsføringen? Last ned mini-eboken!

 

Vil du vite mer om hvilke muligheter din virksomhet kan ha?

Snakk med et markedsføringsbyrå som virkelig kan sakene sine, og tør å tenke utenfor boksen. Snakk med oss for eksempel – send noen linjer til bestilling@amestomarketing.no

Thomas C A Brevik