23. nov

Få mest ut av Google My Business-kontoen din

Optimaliser Google My Business-kontoen din for å få mest mulig ut av den.

Gjør profilen synlig

En av de viktigste tingene du kan gjøre for å få mest mulig ut av Google My Business-kontoen din er å gjøre profilen din synlig. Med det mener vi å fylle ut alle nødvendige felt med riktig informasjon om bedriften din, inkludert navn, adresse, telefonnummer og åpningstider. Sørg også for å legge til en beskrivelse som tydelig formidler hva dere tilbyr. Ved å gjøre profilen din synlig, øker du sjansen for at potensielle kunder finner deg når de søker etter lokale bedrifter som driver med det dere driver med.

Det er også viktig å bekrefte og verifisere profilen din. Dette vil øke troverdighet og hjelpe deg å rangere bedre i lokale søk. Sørg for å følge trinnene angitt av Google for å bekrefte profilen, og sjekk jevnlig etter eventuelle oppdateringer eller endringer som kan påvirke synligheten din.

Optimaliser profilen for lokale søk

Når du har gjort profilen din synlig, er det viktig å optimalisere den for lokale søk. Med det mener vi å bruke relevante nøkkelord i beskrivelsen og overskriftene dine. Tenk på hvilke ord eller fraser potensielle kunder ville brukt når de søker etter en bedrift som din, og inkluder disse i profilen din. Dette vil hjelpe Google med å forstå hva bedriften din driver med og rangere deg høyere i lokale søkeresultater.

I tillegg bør du også legge til kategorier som beskriver bedriften. Dette vil gjøre det enklere for brukere å finne deg når de søker etter spesifikke typer bedrifter. Pass på å inkludere riktig geografisk plassering, slik at du blir vist i relevante lokale søk for ditt område.

Bruk bilder og videoer for å engasjere brukere

Ved å bruke bilder og videoer engasjerer du brukerne. Dette er også en måte å optimalisere Google My Business-kontoen din. Bilder og videoer kan gjøre at du skiller deg ut fra konkurrentene ved å vise frem det unike med din bedrift. Sørg for å bruke høykvalitetsbilder som viser produkter, tjenester eller lokalene deres på en attraktiv måte. Du kan også legge til videoer som gir en virtuell gjennomgang av bedriften din eller viser de ansatte i jobb.

Husk å bruke relevante filnavn og beskrivelser for bildene og videoene dine, slik at de blir enklere å finne i søk. Du kan også oppmuntre kundene dine til å legge til bilder og videoer av sine opplevelser med din bedrift. Dette vil bidra til å bygge tillit og engasjere andre potensielle kunder.

Håndter anmeldelser på en effektiv måte

Anmeldelser er en viktig del av Google My Business-profilen din, og det er viktig å håndtere dem på en effektiv måte. Svar på alle anmeldelser, både positive og negative. Dette viser at du bryr deg om kundene dine og tar deres tilbakemeldinger på alvor. Hvis du mottar negative anmeldelser, prøv å løse eventuelle problemer eller misforståelser direkte med kunden.

Du kan også oppmuntre fornøyde kunder til å legge igjen positive anmeldelser om bedriften din. Dette vil bidra til omdømmebygging og tiltrekke flere potensielle kunder. Husk at anmeldelser kan påvirke rangeringen din i lokale søkeresultater, så det er viktig å håndtere disse på en god måte.

Hold deg oppdatert på Google My Business-verktøyene

Til slutt er det viktig at du holder deg oppdatert på de nyeste Google My Business-verktøyene. Google lanserer jevnlig nye funksjoner og verktøy som kan hjelpe deg å få mest mulig ut av profilen din. Sjekk etter oppdateringer og lær deg hvordan du kan dra nytte av de nye funksjonene.

Du kan også bruke Google My Business-appen for å administrere profilen din mens du er på farta. Appen lar deg oppdatere informasjonen din, svare på anmeldelser og se statistikk om hvordan profilen din presterer. Ved å holde deg oppdatert på Google My Business-verktøyene vil du sikre at du får mest mulig ut av kontoen din og holder deg konkurransedyktig.

Alice Petersen